Wat is het verschil tussen een plasma tv en een LCD tv?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschil tussen plasma en LCD zit in de techniek die gebruikt wordt om het beeld te produceren. Ik wil je het verhaal wel uitleggen maar deze bron heeft alles wat je wil weten erbij staan. Als je op zoek bent naar een tv kan ik je aanraden om ervoor te zorgen dat je weet wat je krijgen kunt en wat je graag wilt. Als je met een budget, klein formaat of normaal gebruik zoekt zit je goed met een LCD-televisie, wil je liever op een groot scherm films kijken? Neem dan plasma, deze heeft een diepere kleurweergave en het zwart is zwarter.

Bronnen:
http://koopinfo.nl/kenniscentrum/tv/2/3/lc...

kijk maar hier, precies dezelfde vraag... http://www.goeievraag.nl/vraag/verschil-kwa-uiterlijk-tussen-lcd.19687

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/verschil-kw...

LCD staat voor Liquid Crystal Display. Een LCD scherm bestaat dan ook uit vloeibare kristallen die reageren op elektronische golven, licht en de lichtintensiteit. Een Plasma scherm bestaat uit fosfor tussen twee panelen. Door middel van een chemische reactie in het plasma, wordt het beeld doorgegeven. Er is niet echt een kwaliteitsverschil tussen LCD of Plasma, beide schermen zijn van hoge kwaliteit, uiterst helder en met een hoge resolutie en brede inkijkhoek.

Een plasmascherm heeft een veel grotere kans op dode pixels. Plasmaschermen zijn technologisch al lang door LCD ingehaald (in kwaliteit en energieverbruik) dus plasma heeft waarschijnlijk niet zo lang meer te leven als TV scherm in de winkels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100