De plankjes onder mijn matras(bed) beginnen vreselijk te kraken als ik me omdraai, is daar wat tegen te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ze zijn doorgezakt dan zou je eens kunnen proberen om ze om te draaien zodat ze 'bol' komen te liggen. Toegevoegd na 1 minuut: Beetje kort door de bocht antwoord, maar mijn zoon heeft ook een bed met 'bolle' latten en die hoor je niet. Ik weet niet of het daardoor komt, maar het is de moeite van het proberen allicht waard wanneer je er echt last van hebt?

Als ze los liggen is het het makkelijkste om een vilt randje te plakken op de steunbalk waar je plankjes op liggen. Doordat je dit doet hef je de wrijving tussen de plankjes en de steunbalk op. Omdat de plankjes van zichzelf niet makkelijk over de steunbalk heen glijden schieten ze telkens een stukje verder als het gewicht verandert. Dit lijkt op kraken. Door het vilt er tussen te doen glijden ze wel weer makkelijk en soepeltjes zonder te verschieten, en hef je het kraken op. Dit is in ieder geval het meest voorkomende probleem.

Probeer eens wat kaarvet op het gedeelte van de plankjes dat het bed raakt.

Sigarettenvloeitjes schijnen tegen kraken te helpen. Bierviltjes overigens ook. Dit is financieel gezien de moeite van het proberen waard. (Een nieuwe lattenbodem kan altijd nog)

nat maken is een goede oplossing!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100