Hoe kan ik slakken verwijderen uit mijn auto?

Toen ik de kinderstoel buiten heb schoongemaakt met water is er blijkbaar een naaktslak ingekropen en je raad het al elke dag als ik de auto instap is er een bende van slijm en ik zie precies waar de slak gelopen heeft. Heb het spoor proberen te volgen maar ik vind hem niet.
Is er een manier om de slak te lokken met iets, hoorde van iemand een kopje met bier dat ze daar naar toen komen. Weet niet of dit werkt maar heeft iemand anders nog betere ideeën?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet maar gerust een plastik beker van zo een 10cm hoog met een bodem bier erin of een slakkenlok middel. Die komen er gegarandeerd in en verzuipen. Ik heb dit zelfs in openlucht in de tuin gebruikt aan mijn sla. Wel fixeren of wegnemen als u gaat rijden ! PS: slakken komen enkel, meetal, als het donker is.

In je auto is het (normaal) kurkdroog en hoef je niets te doen !Een slak overleeft alleen in een vochtige omgeving. Op dit moment kan die slak al lang uitgedroogd zijn. Geen paniek dus

inderdaad bier neerzetten of een blaadje sla neer leggen en dan s avonds kijken in de auto.

Een blaadje sla neerleggen vind ik wel zo vriendelijk. Boeren en zo zouden zout strooien. Dan smelten ze weg. Toegevoegd na 2 uur: Slakken met kruidenboter Bevat: Energie 240 kcal, Eiwit 10 g - Vet 21 g. Ingredienten: 1 sjalotje 2 teentjes knoflook 50 g zachte roomboter 4 takjes peterselie zout en peper 12 slakken Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 c of gasovenstand 4. Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen. In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen. Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Slakken royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden. Direct serveren met knapperig stokbrood. Is dit ook "onethisch"? Toegevoegd na 2 uur: (zie reacties)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100