Waarom raadt men aan om eens in de zoveel tijd een matras dubbel te keren (om te draaien)?

Als ik 'm eerst in de breedte omkeer en daarna in de lengte, blijft de rechterkant van het matras toch altijd de rechterkant van het matras? De ligkant is dan onderop, maar rechts blijft rechts.
Ik dacht dat het (ook) de bedoeling was dat, naast de belasting van bovenkant/onderkant, de linkerkant net zo belast wordt als de rechterkant?

Toegevoegd na 1 dag:
Nog even een toevoeging, want ik geloof dat men hier wat tureluurs wordt van het gedraai en het gekantel :)
Kijk eens naar de link die in een van de reacties hieronder staat (http://www.matras.info/onderhoudmatras.php); hier zie je duidelijk dat "A" na twee keer kantelen verhuist van hoofdeinde rechtsboven naar voeteneinde rechtsonder.
Mijn vraag is dus: is het niet nodig dat de rechter ligkant net zo belast wordt als de linker ligkant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij wordt in jouw omschrijving de rechterkant de linkerkant. Wel blijft de bovenkant de bovenkant. Neem een blaadje papier en zet er R, L, Hoofd, Voet op, en draai volgens jouw voorschrift. Dan zie je precies wat er gebeurt. Of dat keren van de matras enig nut heeft vraag ik me af. Ik slaap al 30 jaar op dezelfde. Ik keer alleen boven/onder in verband met de slijtage van de overtrek.

Zowel de boven- als de onderkant van het matras moet regelmatig luchten, daarom keren, om de belasting van het matras te verminderen moet je hem ook in de breedte keren, zodat rechts links komt. www.matras.info/onderhoudmatras.php Toegevoegd na 1 dag: na je aanvulling, ben ik het met je eens, dat je beter om de 2 weken, kunt wisselen met het in de lengte en in de breedte kantelen. nooit eerder over nagedacht, ik ga het zo doen!

Bij dubbel keren wordt bovenkant onderkant en hoofdeinde wordt voeteneinde. Daar is het om te doen.!

Je moet een matras 4 maal draaien . Ik heb er 4 cijfers op geschreven . Lo 1. rb 2 matras omdraaien dus bovenkant nu onder . Lo 3 . rb 4 en dit elke 3 maand . En dit is om de matras te luchten en als je draait de levensduur van de matras te verlengen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100