Welk soort matras ligt echt lekker?

Ik zoek een nieuw matras maar heb er weinig verstand van. Wat is een goed en duurzaam matras?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk beslist ook eens bij Ikea. Je vindt er allerlei kwaliteiten én per lichaamsgewicht, wat belangrijk is. Je kan ze uitproberen gedurende een langere periode en desnoods terug inwisselen. Ik heb er zeer goede ervaringen mee. Sukses! Toegevoegd na 1 uur: Ik koos de Sultan ENGENES, na een weekje een hardere proberen. Probleemloos ingewisseld. sukses!

dat verschilt per persoon, dit is afhankelijk van je lichaamsgewicht, gezondheid, voorkeur voor hardheid enz, het beste kun je naar een speciaalzaak gaan, daar kunnen ze testen wat bij jou past en kun je even proefliggen, je moet dan wel een dikke portemonnee meenemen, want een goed matras is prijzig

Mijn Tempur matras ligt héél lekker.

Op de site van de consumentenbond (moet je wel lid zijn), staan testen en ervaringen van gebruikers.

Ik slaap sinds 15 jaar op een pocketveren matras van Pullman. Dat ligt dan weer op een boxspring. Het bevalt me nog steeds goed. Wel tijdens het verschonen van het beddengoed het matras omdraaien. Dan komt er minder snel een kuil in. Maar loop vooral bij een goede speciaalzaak binnen en ga proefliggen, want wat je moet weten is of je van een hard of zacht matras houdt. En dan nog: veel mensen blijken een iets te hard matras te kopen. Had ik ook bijna gedaan. Gelukkig wilde mijn partner de iets zachtere. :)

Bronnen:
http://pullman.bedtijd.nl/pullman-matrassen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zelf heb ik zeer goede ervaringen met een zuiver latex matras. Maar ik ken ook mensen die beter op een spiraalmatras slapen en ook mensen die het niets uitmaakt. Een goed matras is in ieder geval duur. Een uitzondering daarop zijn sommige matrassen van Ikea. Voor mijn gasten heb ik deze aangeschaft en zij slapen er prima op. Proefliggen kent ook zijn beperkingen, want wie gaat er nu normaal gesproken met kleding aan naar bed. Mijn advies is naar een goede slaapvoorlichter te gaan, maar ook dat garandeert niets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100