Bestaat er een stof die geen licht doorlaat ?

Kan mijn slaapkamer niet donker krijgen

Toegevoegd na 4 uur:
Ik wil iedereen antwoord geven, heb een email gestuurd maar kan die nergens terugvinden, hoe doe je dat, mensen weer terug antwoorden ????

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor. Gewoon googlen op verduisterende gordijnen of verduisterende rolgordijnen. Toegevoegd na 55 seconden: Hier bv: http://www.gordijnenweb.nl/zoeken.aspx?type=90b23d7b-c8a2-41c7-b26d-a2377e37c11b

Verduisteringsstof achter je gordijnen helpt eigenlijk alleen als je ook een zware donkere stof gordijnen neemt, en dat past niet bij iedere slaapkamer. Wat beter werkt is naast verduisteringsstof ook luxaflex erachter te doen. Dan wordt het een heel stuk donkerder. Totaal verduisterd zal het niet zijn. Dan moet je van die luiken voor je ramen doen.

verduisteringsgordijnen zijn bijna overal te koop en laten echt geen spatje licht door,dus jouw probleem is makkelijk op te lossen!slaap ze

(aangezien ik origineel wil zijn :P) ja dat heet steen. ook heb je muren zonder raam. voor de rest wat zij allemaal zeiden XD.

Fluweel dacht ik..?

Vrijwel ieder goed dichtgeweven gordijn van niet al te lichte dunne stof kan een slaapkamer voldoende verduisteren. Speciale verduisteringsgordijnen maken het gegarandeerd lichtdicht. Maar....er zit wel een addertje onder het gras. Je hoeft maar een minimaal kiertje aan de boven- onder- of zijkant van je gordijn te hebben, om je kamer gevoelsmatig te laten baden in een zee van licht. De beste resultaten krijg je derhalve met een normaal gordijn of rolgordijn dat echt goed over 'de dag' ligt (dus aan alle kanten minimaal 10 -15 cm over het kozijn uitsteekt, liefst nog meer) of in elk geval aan de zijkanten door een gootje loopt (rolgordijn) en boven en onder strak aansluit. Vooral een vensterbank kan daarbij nog wel eens roet in het eten gooien. Eigenlijk horen vensterbanken ook niet op slaapkamers, maarja, het staat zo gezellig, dus meestal doen we het toch. Dat maakt verduisteren wel lastiger. Heb je echt veel problemen die je niet kunt oplossen met een gordijn, overweeg dan eens rolluiken. Wel met dezelfde kanttekening natuurlijk : ze werken pas echt goed als ook de zijkanten, boven- en onderkant écht goed aansluiten / afsluiten.

ik heb witte gordijnen laten voeren met verduisterings-stof bij Leen Bakker. Is er in diverse kleuren en het is echt donker ! Heb langs de zijkanten van de muur klittenband gemaakt waardoor er niets van daglicht langsheen kan komen. De gordijnrails zelf zit aan het plafond dus ook daar geen daglicht omdat de zoom van het gordijn er voor valt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100