vraag: over een lederen salon kan ik die spuiten ofzo dat deze andere kleur heeft en er beter uitziet?

men lederen salon is enkele jaren oud was wit maar is nu beetje mat enz .
ik zou deze graag in donkere kleur hebben kan ik dat veranderen door te spuiten ofzo ,zodat deze andere kleur heeft en er ook beter uitziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan het in ieder geval laten doen, zie link. Het is wel in Moordrecht, NL. Een reactie van iemand op een forum: Niet doen. Leer is een "beweeglijke" stof. Het rekt uit bij belasting en herstelt zich weer. Bij langdurig gebruik zal het leer iets uitgerekt blijven. Op dat moment breekt het spuitwerk en krijg je zicht op de kleur die eronder zit. Een soort craquelé effect (overal kleine barstjes op de plaatsen, waar het belast is). Het bankstel is dan vergoed naar de knoppen. Opnieuw spuiten helpt dan niet meer, omdat kleine kleurverschillen gaan optreden en is opnieuw bekleden de enige oplossing.Alleen als het bankstel oud is en "uitgerekt stadium" heeft bereikt, kan je het overwegen. (Link 2)

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraa...
http://www.makeover4leather.nl/werkzaamheden.html

Een salon betekent in Nederland een kamer( meestal de deftige). Ik vermoed dat je een bank(stel ) bedoelt. Er is idd lederverf in diverse kleuren te koop,maar vraag, voordat je er aan begint, eerst wel even advies, hoe te handelen.

Het is veel werk en heel secuur werk maar het kan wel. De spullen van HG zijn meestal wel goed.

Bronnen:
http://nl.hg.eu/wizard-shop/index/productI...

Ik heb goede ervaringen met het opnieuw laten kleuren van mijn bank en fauteuils. Daarna is het een kwestie van regelmatig met de bijgeleverde was bijhouden.

Bronnen:
http://www.geefkleuraanuwlerenbank.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100