Waren die Nederlandse bedden (twijfelaars) voor 1 of voor 2 personen? Of voor 2 kinderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een twijfelaar is een bed met een zodanige breedte (100-120 cm) dat het als eenpersoonsbed breed is en als tweepersoonsbed smal. De naam is een verwijzing naar deze breedte, alsof het twijfelt tussen een- en tweepersoons. Een twijfelaar is vooral geliefd bij mensen die in hun eentje lekker breed willen liggen, of die met zijn tweeën knus willen slapen. In de tijd dat (arme) kinderrijke gezinnen nogal eens in een kleine woning huisden, werd de twijfelaar vaak gebruikt als slaapplaats voor meerdere kinderen.

De twijfelaars waren bedoeld voor 2 personen, 2 volwassenen :-) Dat was iets van vroeger, toen waren de bedden niet groter ..nu gelukkig wel :-)

Een twijfelaar is een 2 persoons bed. De afmeting is 120cm x190 cm. Of 130 cm x190 cm. De bedden zijn al wat jaren oud,uit de tijd dat de mensen nog niet echt zo lang waren als nu. Tegenwoordig hebben de bedden de lengte van 200 cm,en minimaal 140 cm breed of meer.

Zolang je erg verliefd bent is een twijfelaar prima, daarna kun je er wat kinderen in kwijt.

Een twijfelaar is voor 2 personen . Het stamt uit de tijd van de bedstee.

ik heb er één staan was van eiken van mijn tante die overleden is nu wit geschilderd leuke dekbedhoes erin nieuw matras en vroeger inderdaad 2 volwassenen ik lig er heerlijk alleen in moet er niet aan denken met zijn twee wel erg krap misschien waren daarom de gezinnen wel groter haha

of 4 kinderen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100