Hoe zit het nou precies met watt bij lampen?

Ik begrijp nooit hoe dat in elkaar zit. Ik wil in mijn huis een gezellig licht, niet te fel maar ook niet het idee hebben dat ik licht aan moet zetten. Kan iemand mij adviseren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kleine schemerlampjes in hoekjes kunnen toe met een zacht licht, 15 of 25 Watt. Grotere staande schemerlampen hebben wat meer nodig. Voor sfeer 25-40. Maar als je erbij moet lezen, dan 60. Lampen aan het plafond en lampen boven tafel bij het eten. Inderdaad makkelijk als je kunt dimmen. Als het met de plafondlamp niet kan, dan die uit als je sfeer wilt en alleen de kleinere lampjes aan. Plus kaarsen. Soms staat op een lampenkap al wat je maximaal erin kunt doen. Een plafonnière vaak niet meer dan 40 omdat de warmte dan niet wegkan. Bij de lampen kun je kiezen voor helder licht of voor flame-licht. Dat laatste is zachter.

Spaarlampen van de hema?

sfeer breng je met 45 watt flame waar je ook nog gewoon een boek kan lezen romantisch is 25 watt flame. en in het donker moet je op de tast. je kan ook ledstrips nemen die je overal achter of onder kunt verstoppen aangezien ze buigbaar zijn .

Investeer in een dimmer! Dan bepaal jij de lichtsterkte die bijeen bepaalde stemming past....

neem gelig ipv wit lamplicht verdeel je lichtbronnen waar je licht wilt hebben geen tl-balken, da's erg ongezellig en ja, en dimmer doet ook wonderen. zelf houd ik van veel licht, wel dimbaar en niet te fel. ook heb ik een kleurlamp van Philips die ik zelf kan instellen en mooi warm licht geeft. kijk ook eens hier http://www.ecat.lighting.philips.com/l/nl/ en ga vooral de winkels af. Toegevoegd na 43 seconden: het wattage is divers, let erop bij aankoop in de winkel kun je het zelf zien. Toegevoegd na 56 seconden: het wattage is divers, let erop bij aankoop in de winkel kun je het zelf zien. Toegevoegd na 4 minuten: Crystal ktip.png ledlamp Sparlampe.svg spaarlamp Info bulb.png gloeilamp 50 lm 1,2 W 100 lm 15 W 200 lm 2 W 5 W 25 W 300 lm 3 W 400 lm 6 W 8 W 40 W 500 lm 8 W 600 lm 11 W 700 lm 12 W 60 W

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spaarlamp

je pakt een redelijk felle lamp maar een donkere luster (die zal het felle licht verdonker maar zal het dan ook weer niet té donker maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100