Hoe kun je een woonkamer van een studentenhuis gezellig inrichten?

We hebben nu slechts een rechthoekige ruimte, gevuld met wat banken, een eettafel en stoelen. Hoe richt je dit gezellig in?

Het is voor studenten, dus:
Goedkoop(gratis is beter)
Het hoeft er niet strak uit te zien, uitgeleefd mag best.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een wandmeubel doet het altijd leuk. Kun je vast wel scoren op www.gratisoptehalen.nl Daarna kun je er een mooie verzameling lectuur in aanleggen (tijdschriften waar je huisgenoten op uitgekeken zijn, zijn voor jou nog best leuk, of afgeschreven boeken van de bieb). En het afgedankte goudgeglazuurde kaststel van je oudtante draagt ook bij aan de algehele gezelligheid. Vraag je huisgenoten om aan hun ouders te vragen of ze nog kado's op zolder hebben staan die ze zó lelijk vinden dat ze ze niet in huis willen hebben, maar die ook zonde zijn om weg te gooien. Nu nog een kroonluchter aan het plafond en je bent zo retro dat je vanzelf weer cool bent. En het absolute toppunt: zo'n nep-open haardje met 2 plastic houtblokken met een rood lampje er in uit de jaren '70! Dan heb je meteen ook een plekje waar je je schoentje kunt zetten!

Een verfje maakt al een heel verschil.

Kleur op de muur, geeft al veel sfeer. Probeer is wat met een warme kleur rood. Dit geeft een knusse sfeer. Verder kan je een soort van kamer scherm in de ruimte zetten. Dit geeft gezellige hoekjes. Als je goedkopen meubels e.d kan je is kijken in een kringloop zaak.

Een paar planten en kerstverlichting doen wonderen!

Kijk eens op Marktplaats.nl bij de rubriek Gratis af te halen. Richt je huis in zonder een cent uit te geven (wel moet je zorgen voor vervoer):

Bronnen:
http://kopen.marktplaats.nl/ps/huis-en-inr...

Waxinelichtjes of kaarsjes .. En als we toch zo bezig zijn: wierrook! Dat ruikt al lekker knus en kost helemaal niets. En misschien is het leuk om zelf een canvasdoek te bekladden (kost hoogstens een euro of vier en is super origineel: een kunstwerk van jullie zelf!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100