Kan ik mijn 100% aflossingsvrije hypotheek straks gewoon verlengen?

Tegenwoordig geven hypotheek verstrekkers nog maar max. 50% aflossingsvrij. Mag ik wel 100% aflossingsvrij weer verlengen voor 10 jaar? (huis in 1998 gekocht)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit mag. De hypotheekverstrekker heeft een contract met je gesloten die in principe voor 30 jaar geldt. (dit is over het algemeen de looptijd van een hypotheek die aflossingsvrij is). Als er tussentijds regels veranderen, zoals het maximum percentage aflossingsvrij, dan geldt dit voor nieuw te verstrekken hypotheken, niet voor reeds afgesloten contracten. Zolang jij je hypotheek netjes betaald, hoef je je geen zorgen te maken.

Mag wel, als jij een hypotheekverstrekker kunt vinden die het je wil geven, maar NHG-garantie krijg je er niet op.

Het gaat om een verlenging en niet om een nieuw contract. En eigenlijk gaat het om de rentevaste periode die nu afloopt. Dus je hoeft geen enkel probleem te verwachten. Alleen als je een nieuwe hypotheek afsluit zullen ze geen 100% meer doen.

Zolang je bij je huidige verstrekker blijft wel, je zal je huidige hypotheek verlengen. Overstappen wordt lastig, want dan sluit je een nieuwe hypotheek af. Het probleem zal hem zitten in de rente. Omdat je waarschijnlijk niet meer wil/kan overstappen zal je huidige verstrekker kunnen vragen wat ie wilt, gelukkig doen ze dat niet al te extreem. Niet meteen akkoord gaan met zijn eerste aanbod. Het kan altijd goedkoper dan het eerste bod en hoewel je geen andere verstrekker wilt, kan je altijd zeggen van wel.

Geen enkel probleem! Een rentevaste periode verlengen kan gewoon ongeacht welke hypotheekvorm. Dat jij onder andere condities een aflossingsvrije hypotheek hebt ontvangen dat kunnen ze natuurlijk in een later stadium nooit gaan terugdraaien. Want dan zouden een hoop mensen in de problemen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100