hoe moet ik voorkomen dat mijn man achter mijn rug om onze huizen verkoopt?

Ik en mijn man zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Mijn man is van plan iemand te zoeken die zich voor gaat doen als mij en daarmee naar de notaris en de bank te gaan om onze huizen te verkopen. Wat moet ik doen om dit te voorkomen?

Toegevoegd na 22 minuten:
Ik ben van plan deze 2 dingen te doen:
1. Een afspraak maken met de hypotheek adviseur van mijn bank en hun laten noteren dat onze huizen zonder officiële scheidingsakte niet verkocht mag worden.
2. Naar het gemeentehuis toe om hun om hulp te vragen.

P. S. We hebben er al over gepraat en we komen er niet uit, dus dat is geen oplossing. Als iemand een tip heeft met wat ik het beste kan doen nu dan hoor ik het heel graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer er met je man over te praten, probeer hem op het hard te drukken dat hij dat niet moet doen! Je zou natuurlijk ook nog juridische hulp kunnen inschakelen. Ik weet natuurlijk niet hoe jouw situatie is. Je bent vrij om naar de politie te gaan hoor, die helpen je wel verder.

Beste advies is om niets te doen, of hoogstens je man erop te wijzen dat wat hij van plan is strafbaar is, en dat je niet ongezien met dit soort dingen wegkomt(officiële akten die moeten passeren via een notaris/advocaat) Als je besluit om te wachten wordt het tijd om in actie te komen als het huis éénmaal verkocht is. Doe aangiften van valsheid in geschriften bij de politie. Op valsheid in geschriften staat een gevangenis straf. De koop wordt sowieso ontbonden omdat deze onder valse voorwendselen is gedaan, en die fijne kerel van je moet een tijdje brommen... Een win-win situatie dunkt mij.... N.B. Bewaar je paspoort op een hele veilige plek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100