Kan een gerechtsdeurwaarder beslag leggen op een koopwoning en veilen?

Ik heb een brief ontvangen van mijn hypotheekverlener met de mededeling dat er beslag is gelegd op mijn koopwoning. Ik moet binnen 10 dagen een bedrag betalen van ongeveer €2000,- . Dit gaat mij niet lukken. Mag de bank dan toestemming geven aan de gerechtsdeurwaarder om mijn woning te veilen? De waarde van mijn woning is ver onder de hypotheek bedrag en ik kom dan met een restschuld van ongeveer €40.000,- te zitten. Dus het lijkt mij niet logisch om te veilen, omdat ik dan nog meer in de problemen kom. Ik los wel elke maand €100,- af, maar dat gaat niet snel genoeg voor de deurwaarder. Heeft iemand tips van hoe ik dit kan aanpakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat mag een gerechtsdeurwaarder, toestemming van de bank is hierbij niet nodig, wel van een rechter. Als je het verschuldigde bedrag niet kunt betalen, dan kun je dat proberen te lenen bij familie, vrienden of kennissen, lukt dat niet, dan kun je de schuldsanering inschakelen, deze vind je bij je gemeente. Of jij met een schuld blijft zitten, na verkoop van je woning is voor de gerechtsdeurwaarder en de rechter niet van belang, de schuld moet betaald worden, hoe dan ook, dat staat voorop.

Bronnen:
http://schulden.punt.nl/content/2010/01/ho...

De bank geeft geen toestemming aan de gerechtsdeurwaarder, maar opdracht. Dus de gerechtsdeurwaarder handelt in opdracht van de hypotheekverstrekker. Jij hebt destijds een contract afgesloten met de bank, waarin staat dat jij de lening (met een huis als onderpand) maandelijks aflost volgens een bepaald plan. Als jij in gebreke blijft (niet volgens planning aflost/rente betaald), mag de bank beslag leggen op het onderpand, in dit geval jouw huis. Omdat dit niet zo maar te pas en te onpas ken en mag, moet e.e.a. via de rechterlijk uitspraak en door een gerechtsdeurwaarder geschieden. Jammer maar helaas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100