Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kun je je eigen hypotheek 'meenemen' wanneer je een ander huis koopt?

Stel, je hebt een lagere hypotheekrente dan de huidige rentestand. Is het dan mogelijk om gewoon je eigen hypotheek te houden wanneer je een ander huis koopt? Of is dit maatschappijgebonden?

Toegevoegd na 7 minuten:
Voor de duidelijkheid: wij hebben overwaarde op ons eigen huis, toch zal er bij het eventuele nieuw te kopen huis (waarschijnlijk) wat extra's bij opgenomen moeten worden. Kan dit dan met dezelfde hypotheek?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
918

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Het extra stukje hypotheek wordt een nieuwe 2e hypotheek en de daarbij behorende nieuwe voorwaarden (waarschijnlijk een hogere rente)

Meestal kun je de hypotheek meenemen naar het nieuwe huis, maar dat hangt wel van de bank af. Je moet het in ieder geval melden, want het onderpand voor de hypotheek valt weg.

Banken zijn dol op adviseren, dus trek er eens een uurtje voor uit.

Succes.
(Lees meer...)
14 jaar geleden
In principe kan je je hypotheek gewoon overnemen naar een ander huis. Je moet (logischerwijs) natuurlijk wel een akkoord van je bank hebben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
heb ik wel gedaan,met dezelfde situatie
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding