Hoe wordt de prijs van huistaxatie vastgesteld? Is dit afhankelijk van de waarde en is dit altijd hetzelfde percentage?

Zijn de prijzen van makelaars voor taxatie hierin verschillend of procentueel gelijk? Kun je ook van te voren een prijs afspreken?

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik bedoel de prijs die je moet betalen voor de taxatie, niet de waarde van het huis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt van de kwaliteit van de taxatie af en van jouw onderhandelingskwaliteiten. Er zijn ook makelaars die vaste prijzen rekenen en bij Eigen Huis kun je een waardebepaling laten doen. Die is voor een rijtjeshuis vrij nauwkeurig en kost een of twee tientjes.

Bronnen:
http://www.eigenhuis.nl/cgi-bin/MsmGo.exe?...

De taxatie zou nutteloos zijn als je zelfs de prijs afspreekt, maar het kan wel. De taxatie word gedaan door het kijken naar de hoeveelheid grond bij het huis, de facaliteiten van het huis, de ligging van het huis en de staat van het huis. Toegevoegd na 18 minuten: ow hoe wordt de prijs van de taxateur vastgesteld. Ik denk aan de hand van de leeftijd van de taxateur en door prijsvergelijking met andere taxateurs. En alle taxateurs spreken met elkaar af dat ze niet minder dan een bepaald bedrag moeten vragen, want als ze allemaal de prijs hoog houden verdienen ze meer.

aanvulling op bovenstaande: hoe goed het gaat met de economie is ook erg belangrijk voor de hoogte van de taxatie vraag 10 makelaars en je krijgt 10 verschillende waarden, omdat ze op andere dingen letten en elke eigenschap van het huis op een eigen manier zullen waarderen.

Daar zijn wat richtlijnen voor maar je kunt daarover ook een vaste afspraak maken met een makelaar. Tot € 113.445,- betaalt u 0,185% (1,85 promille) + € 22,69 vaste kosten. Van € 113.445,- tot € 453.780 betaalt u 0,165% + € 22,69 vaste kosten. Van € 453.780,- en meer betaalt u 0,150% + € 22,69 vaste kosten.

Bronnen:
http://taxatiekosten.taxatietarieven.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100