Mag je tijdens WSNP verhuizen door Gezondheid redenen , hoe hoog de huur ook is ?

Ik ken iemand met COPD die niet meer 5 km kan fietsen om boodschappen te doen op elektrice fiets...en 5 km terug. In zijn dorp zijn totaal geen winkels meer waar hij nu woont. Openbaar vervoer is ook geen optie voor hem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het korte antwoord is nee; je mag geen nieuwe schulden maken, en al je uitgaven moeten gericht zijn op het aflossen van schulden. Het lange antwoord is 'misschien', als er een dringende medische noodzaak is.

Je mag alles ....zolang het goedgekeurd wordt door de bewindvoerder. Wat je wel mag doen, in zo'n situatie is om andere middelen vragen. Het is een medische reden, een beperking, nou dwat kan opgelost worden door de Sociale Dienst. Daarvoor moet je zo snel mogelijk een aanvraag doen voor een scootmobiel, het antwoord op je dromen, het geheim van vrijheid als je niet meer met de fiets een al dan niet elektrische jezelf kunt redden. Zoals gezegd, het antwoord is: scootmobiel aanvragen en zelf naar de winkels rijden en je boodschappen doen, niet met het openbaar vervoer, nee onafhankelijk, behoudt je vrijheid, Nee, dit mag niet, je mag geen schulden maken, overleg met de Sociale Dienst en doe een aanvraag voor een scootmobiel. Overleg eventueel met je huisarts. Toegevoegd na 5 minuten: Aanvraag scootmobiel doe je bij de gemeente afdeling WMO Wet Maatschappelijke Ondersteuning. (bron) Toegevoegd na 9 minuten: Welke hulp kan ik thuis krijgen van de gemeente vanuit de Wmo? Wie maatschappelijke ondersteuning nodig heeft, kan een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Officieel heet deze wet Wmo 2015. De gemeente onderzoekt met u welke ondersteuning u nodig heeft. Dat kan een maatwerkvoorziening of een algemene voorziening zijn. Een maatwerkvoorziening is afgestemd op uw situatie, zoals aanpassingen in uw woning. Een algemene voorziening staat open voor iedereen. Bijvoorbeeld een boodschappendienst. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-en-ondersteuning-thuis/vraag-en-antwoord/ondersteuning-gemeente-wmo-2015 Bijv. een boodschappendienst!

Bronnen:
http://www.modusvivendi.nl/index.php?searc...
http://www.practicomfort.nl/scootmobielen/...
https://schuldsanering.help/verplichtingen/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100