Wat betekend deze zin in mijn huurcontract?

Wij hebben als VvE enkele stallingen in de verhuur. Alle huurders zijn bewoners, maar 1 bewoner gaat verhuizen en weigert de stalling op te zeggen, want hierover staat niets in het contract. Helaas blijkt mevrouw gelijk te hebben. Nu vraag ik me bij 1 artikel af wat het eigenlijk betekend, en wel het volgende:

Artikel 10
"De verhuurder houdt het recht voor bij afzonderlijk reglement op het gebruik nadere voorschriften te geven ten aanzien van het gebruik van het gehuurde."

Bij voorbaat dank voor een antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de verhuur van opslagruimten geldt geen huurbescherming voor de huurder. Dus als er in dit geval gevoeglijk vanuit kan worden gegaan dat zij -doordat ze er niet meer woont- de opslagruimte ook niet meer nodig heeft kan de verhuurder de huur gewoon opzeggen met in acht nemening van de geldende opzegtermijn. Het probleem is daarmee opgelost. De opzegging hoeft dus niet perse vanuit de huurster te komen. Mocht je verdere info willen dan ben ik altijd bereid je verder te helpen, mag via pb. Ik zou overigens wel de huurcontracten en/of reglementen eens tegen het licht laten houden, kan nooit kwaad.

De sleutel in deze zin is: "afzonderlijk reglement' wat inhoudt dat het afwijkend geregeld of anderszins bepaald is. En aangezien er kennelijk niets over de stalling wordt vermeld in het huurcontract is dat afwijkend bepaald(als in niet dus). Hiermee behoudt mevrouw haar recht zelf een voorschrift(en)/bepaling(en) op te stellen ten aanzien van het gehuurde(de stalling) Zo'n bepaling of voorschrift kan zijn dat zij de stalling huurt tot nader order na een vooropzegging van een maand o.i.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100