Aan welke kosten moet je denken als je gaat samenwonen?

Ik ga binnenkort samenwonen met m'n vriendin. Welke kosten komen hierbij kijken? Denk aan eten en drinken, huur, zorgverzekering etc.

Dus: wat kost het ons minimaal om samen te wonen en in leven te blijven?

Toegevoegd na 6 uur:
Update: veel mensen vragen naar mijn huidige situatie. Ik leef nu nog bij mijn ouders.

Toegevoegd na 6 uur:
Verder hebben we geen extreme luxe nodig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

verder ook nog gemeentelijke belasting/ reinigingsrecht inboedel)verzekering gas water licht, als dat niet in de huurprijs zit dat laatste is ook afhankelijk van hoevaak je thuis bent en hoe warm wil je het hebben. kijk eens op de site van het NIBUD, daar staat vast nog mer in waar je aan moet denken

Bronnen:
http://www.nibud.nl/

Wat je niet aangeeft is of je al op jezelf woont, of dat je nog bij je ouders woont. Dus vanuit welke situatie ga je samenwonen? Qua kosten moet je denken aan: huur gemeentelijke belastingen gas/water/licht internet/telefoon/televisie Verzekeringen: wa/inboedel/ziektekosten/levensverzekering/enz. Gsm, auto verzekering plus wegenbelasting. Tja en dan komen de variabele kosten. Dus eten/drinken. Je gaat uiteraard meubels aanschaffen. het huisje opknappen. Dus verf, behang en noem maar op. Wat je daaraan uitgeeft is afhankelijk van wat er te besteden valt. De bedragen kan helaas niemand voor je invullen. Die zul je zelf op moeten zoeken. Want alles is afhankelijk van wat je wensen zijn en waar je woont en hoe je woont.

In euro's en zonder toeslagen denk ik dat je minimaal 1.200,- nodig hebt per maand.

In het vorige antwoord van Fred Karpet worden de toeslagen genoemd. We gaan er even vanuit dat er geen kinderen zijn: dus kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget is niet aan de orde. Als je vriendin een laag inkomen heeft krijgt ze misschien huurtoeslag. Als je bij haar gaat wonen worden jullie toeslagpartners van elkaar. Jouw inkomen telt dan mee voor de toeslagen. Voor huurtoeslag is de maximumgrens € 29.900. En dan is er nog de zorgtoeslag. Toeslagpartners mogen niet meer inkomen hebben dan € 51.691 om nog recht te hebben op zorgtoeslag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100