Huurders vereniging houdt op te bestaan wat nu met het kasgeld ?

Wat te doen met kasgeld als huurdersvereniging niet meer bestaat

Toegevoegd na 8 minuten:
Diverse leden verhuist inmiddels ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de statuten van een notarieel verleden vereniging (met rechtspersoonlijkheid) staat altijd vermeld wat de bestemming is bij opheffing. Zo niet dan geldt bij een rechtspersoon m.i. BW boek 2, art. 23b, lid 1: uitkering aan de leden.

Verdelen over de vereniging

Het zou mooi zijn als dat in de statuten beschreven is... Anders gewoon eerlijk delen: de leden hebben dat geld opgebracht, het is dus ook van de leden.

Kijk eerst de statuten en het huishoudelijk reglement erop na. Zoiets is meestal vantevoren geregeld. Bij een vereniging zal het zijn: verdelen onder de leden. Toegevoegd na 24 minuten: Als er geen statuten en huishoudelijk reglement zijn, dan geldt de wet. Er moet altijd een oprichtingsakte zijn waarin door de notaris is vermeld hoe te handelen, als de vereniging ophoudt te bestaan. Als er niets in de akte staat, is dat in wezen een fout van de notaris. Je zou het notariskantoor kunnen bellen met de vraag hoe te handelen. Is er geen notariele akte, dan zou je nog kunnen informeren bij de Kamer van Koophandel, waar de vereniging hoort te zijn ingeschreven. Is dat ook allemaal niet gebeurd, dan zou ik het geld maar even parkeren, totdat er misschien iemand naar vraagt. Als er nog maar enkele bekende huurders zijn, is dat misschien ook niet de juiste weg. Tijdje parkeren is waarschijnlijk het beste.

Bronnen:
http://utopia.knoware.nl/users/oterhaar/we...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100