Waar moet je zeker op letten bij een koopovereenkomst van een huis.

Ik ga binnenkort een koopovereenkomst ondertekenen.. Waar moet ik zeker op letten? Of wat moet ik zelf toevoegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je hier meer dan genoeg informatie kan vinden: http://www.mobersendings.nl/Onroerendgoed

je moet er vooral op letten of het contract een weergave is van hetgeen jullie al hebben besproken. zo moet de gegevens van de verkoper en ook van de koper (jij) goed zijn vermeld. ook de gegevens van het pand moeten kloppen uiteraard de prijs en de datum waarop de overdracht plaats vind. voor de financiering is het van belang dat er eventueel ontbindende voorwaarden zijn opgenomen zodat je van de koop af kunt als de financiering toch niet rond zou komen. (hou deze data in de gaten)

Bij de koopovereenkomst moet een bijlage zijn toegevoegd waarop is aangegeven welke zaken achterblijven en wat wordt meegenomen door de verkoper. Het lijkt in eerste instantie logisch wat allemaal tot het huis behoort en wat niet, maar sommige verkopers denken daar anders over. Die nemen bijvoorbeeld dure lichtschakelaars mee. Of de schakelaar van de wasmachine op de badkamer. Enz. enz. enz. De Makelaars hebben een lijst (soms bolletjeslijst genoemd) waarop van zo'n vijftig tot honderd zaken kan worden aangegeven of dat ding achterblijft of wordt meegenomen.

Lees het contract goed door en zorg dat je alles begrijpt of dat iemand je dat goed uitlegt. Als je daarmee moeite hebt stap dan bijvoorbeeld naar een aankoopmakelaar, die kan op urenbasis (dus niet een percentage van de aankoopprijs) voor en met jou de overenkomst doornemen en controleren. Kijk niet alleen of alles juist is maar ook of alles er in staat,dus de volledigheid. Onderteken niet iets waar je aan twijfelt. Tevoren moet je al hebben georienteerd of je de aankoopprijs bij elkaar kunt krijgen door het ontbrekende te lenen. Zorg dat de periode van financieringsverkrijging tenminste 8 weken is omdat als je bij bankier A het niet gedaan krijgt je naar bank B moet stappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100