Welke schoonmaakmiddelen zijn het beste voor het milieu?

Toegevoegd na 15 minuten:
Ik vraag me af of bv soda slecht is voor milieu, en welke merken en soorten schoonmaakmiddelen het beste zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals groene zeep en azijn. Natuurlijke schoonmaakmiddelen bestaan voor 100 procent uit natuurlijke producten, plantaardige basis en afbreekbaar. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn ook beter voor het milieu en uiteraard ook veiliger dan chemische schoonmaakmiddelen. Natuurlijke schoonmaakmiddelen zijn te verkrijgen bij een natuurwinkel.

eco-(af)wasmiddelen.

alle biologisch afbreekbare schoonmaak middelen indien met mate gebruikt. en natuurlijke schoonmaakmiddelen Kijk uit met chloor houdende middelen

Soda en azijn zijn onschadelijk. Ook gootsteenontstopper is onschadelijk, al hoewel het wel corrosief is in eerste aanleg, maar volledig afbreekbaar. Echt schadelijke middelen worden vrijwel niet meer gemaakt, simpelweg omdat het niet mag. Vaatwasmiddelen bevatten erg veel fosfaat en dat is niet goed voor het milieu.

Bronnen:
Wij produceren zepen, vaatwasmiddelen etc.

ecover super spul zoek het maar eens op.

ik zou zeggen citronella, kan je bijna overal voor gebruiken en is ook goedkoop.. of anders inderdaad de eco schoonmaakmiddelen.

Om snel en eggicient schoon te maken zonder al te veel het milieu te belasten gebruik ik een stoomapparaat. ! x investering en daarna alles enorm schoon. De 1e keer dat ik zo'n apparaat gebruikte wist ik niet wat ik zag wat er nog voor troep van de ogenschijnlijke schone oppervlakten kwam. Overigens perfect voor vloeren, met schoonmaakmiddel blijft er vaak een plakkerig laagje achter. Heb je met stoom geen last van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100