Komt Glascorrosie op ten duur altijd voor bij vaatwassers, of is er iets tegen welke duurzaam werkt?

Heb dus net een nieuwe vaatwasser, maar ben bang dat mijn glazen dof gaan worden. Dat zou ik zonde vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Glascorrosie heeft te maken met de hardheid van het water. Vaatwasmiddelen verzachten het water, waardoor glascorrosie ( het lijkt gek, maar is toch zo ) sneller optreedt. Hoe zachter het water, hoe minder ionen erin zitten en hoe makkelijker de ionen uit het glas het water in gaan. Harder water biedt daar een soort "tegendruk" tegen. Ik weet even niet hoe ik dat beter onder woorden kan brengen. Er is een bekend merk afwasmiddel , sun, waar zinkzouten in zitten die de kleine putjes in het glas opvullen. Glascorrosie vindt evengoed plaats, maar je ziet het niet, omdat daar dus die zinkzouten gaan zitten. Die zijn overigens niet schadelijk voor de gezondheid. Het heeft dus niets met agressiviteit van het vaatwasmiddel te maken. Hoe beter het vaatwasmiddel, hoe zachter het water wordt, hoe meer glascorrosie.

Bronnen:
Eigen bedrijf. Wij produceren ontvetters,...

Van sommige agressieve middelen kan glascorrosie ontstaan. Maar vaak heeft het te maken met de kwaliteit van het glas. Goedkope glazen krijgen het sneller. Uit ervaring weet ik dat met losse poeder minder glascorrosie ontstaat, maar uiteindelijk zal ieder glas min of meer aangetast worden. Kristal nooit in de vaatwasser doen!

ik ken het fenomeen. volgens mij altijd. en werkt niets duurzaam ertegen. glaswerk voelt 'raar' aan na in de vaatwasser geweest te zijn. ik zou het fijnere glaswerk, drinkglazen bijv. liefst apart wassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100