Hoe maak ik het glas van een houtkachel schoon na dat hij heeft gebrand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met afgekoelde sterke zwarte thee. Deze op een doekje doen, over de beroete glaasjes halen en ze zijn weer als nieuw!

een vochtig stuk keukerpapier in de overgebleven asresten dippen en er langzaam draaiende bewegingen mee over het glas maken.

Met een prop krantenpapier. Werkt geweldig!

met een vochtig, fijn stalen pannensponsje waar geen zeep in zit, krijg je alles eraf. vochtige krant met een beetje as eraan is ook handig.

Ik heb goede ervaringen met het schoonmaakmiddel Dasty, verkrijgbaar bij de Wibra. Ruiten even inspuiten met het middel en dan boenen met een prop watten, of nog beter staalwol code: 0.0 verkrijgbaar bij de Hubo of bouwmarkt. Dit betreft veilige staalwol welke geen krassen op de ruiten geeft. Wel goed natmaken met het schoonmaakmiddel.

ik maak de mijne altijd schoon met aluminium folie het vliegt eraf, en zonder krassen

Wij gebruiken wekelijks de HG kachelruitjesreiniger. Ideaal product. je spuit het erop gaat wat schuimen en daarna met een keukenpapier afnemen. en echt kraakhelder! Volgens mij te koop in elke supermarkt of DHZ zaak.

wij leveren een biologisch middel dat lost roet nicotine en vetten op is milieu vriendelijk je kan het verdunnen 1 op 3 naar het opspuiten even laten inweken dan met een stuk keuken rol schoonvegen en klaar http://www.ncs-leeuwarden.nl/ zie onze multi reiniger

Houd wel rekening met het feit dat het ipv op het oppervlak, ingebrand kan zijn in het glas. Wanneer dat is gebeurt, kan je dit niet schoonmaken....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100