Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik een olievlek uit speksteen verwijderen?

Er is kaarsvet gelekt op de plaat speksteen van de kachel, terwijl de kachel stond te branden. Nu is de olie helemaal in het steen getrokken. De plaat is niet gemakkelijk te demonteren want dan zou de gehele kachelpijp er af moeten.

Picture for question
3 jaar geleden
4.7K
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Kjk even naar de tips https://www.tulikivi.com/nl/Tulikivi/Reiniging_en_onderhoud#:~:text=Vlekken%20kunt%20u%20boenen%20met,de%20aanwijzingen%20op%20de%20verpakking. https://www.tulikivi.com/nl/Tulikivi/Reiniging_en_onderhoud#:~:text=Reiniging%20van%20het%20speksteen%20oppervlak&text=Neem%20bij%20uw%20regelmatige%20schoonmaak,droog%20het%20steenoppervlak%20daarna%20zorgvuldig.
paulus811
3 jaar geleden
Je kunt speksteen met een hele fijne korrel voorzichtig schuren. Heb ik ook eens gedaan en werkt prima. Eerst even proberen op een stukje dat niet zichtbaar is.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Met dit product daarvoor:
Natuur en speksteen reiniger + onderhouds-set:ook geschikt voor op het verwijderen van kaarsvet.
https://www.houtkachelsenhaardenshop.nl/a-42854492/brandstof-schoonmaak/natuur-en-speksteen-reiniger-onderhouds-set/#description
(Lees meer...)
fremar
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding