Hoe krijg ik het putje in de koelkast schoon zodat hij niet meer vol met water loopt?

Achter (onder) in mijn koelkast zit een heel klein soort putje, hier loopt het smeltwater in omdat de koelkast zichzelf schijnt te ontdooien.

Maar nu lijkt het putje te zijn verstopt want er ligt elke keer een plas water onder de lade op de bodem van de koelkast.

Hoe kan ik dit weer schoonkrijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een pijpenrager, te koop bij de sigarenboer of je kunt het ook proberen met een kleine baby-flessen borstel/reiniger, maar met een pijpenrager kom je verder. Toegevoegd na 40 minuten: Nog vergeten, doe het met water en een scheutje schoonmaak azijn.

Ik doe het met een stuk electriciteitsdraad. De ommanteling een stukje eraf snijden en het metalen puntje iets ombuigen, zodat je niks beschadigt.

even met een satè prikker door prikken het smeltwater loopt gelijk weg!

Als ik wel eens bij mensen kom die dat probleem ook hebben dan vraag ik altijd of ze een rol vuilniszakken in huis hebben. De geplastificeerde ijzerdraadjes waar je ze mee dichtmaakt, een stuk of 4 over de breedte afscheuren en omdraaien tot ze een beetje stevig worden. Insteken en een kant op blijven draaien. Je red je ermee als je zogauw niks anders hebt.

Ik doe dat met een wattenstaafje, klinkt gek maar maakt goed schoon, gewoon elke keer even schoonmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100