Waarom is een houten afwaskwast beter dat zo'n plastic/nylon ding?

Een tijdje geleden heb ik min of meer per ongeluk een ouderwets houten afwaskwast gekocht, met varkenshaar (geloof ik). Nu valt me op dat ik daar de vette pannen veel beter schoon kan krijgen, met minder afwasmiddel. En het bestek gaat er ook erg mooi van glimmen. Heeft iemand hier een verklaring voor? (Nee, ik heb gen vaatwasser!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt doordat de haren van een houten borstel van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Door met water in aarnraking te komen worden ze zachter en is het veel fijner om ermee schoon te maken. Plastic zuigt geen vocht op dus blijft het zoals het is. Het is wel hygiënischer dan een houten borstel. Toegevoegd na 3 minuten: Overigens worden de tegenwoordige houten borstels gewoon van kunststof vezels gemaakt, dus als je nog een ouderwetse met haar hebt, dan is dat vrij uniek.

In mijn optiek is dat absoluut niet zo. Je raaktmisschien wel eerder het vet van de pannen kwijt,maarook de haren van de houten kwast gaan er in ijltempo van door.

Het bestek gaat niet glimmen van de borstel, eventueel wel van de zeep of de theedoek. Voor de pannen geldt dat de borstel niet uit mag maken, behalve bij zeer hardnekkig aangekoekt vuil, en dan werkt alleen een schuursponsje of pannenspons. Ik heb een plastic borstel, die ik regelmatig in de vaatwasser gooi. En daar doe ik al jaaaaren mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100