Hoe krijg ik mijn vloer streeploos schoon?

Altijd na het dweilen van mijn witte laminaat vloer zie ik strepen..Hoe krijg ik hem streeploos schoon

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te beginnen heb je voor een laminaatvloer een microvezel vlakmop nodig. Deze van Vileda kun je bij de Blokker krijgen. Daarbij moet je vooral niet te veel (alles) reiniger in het water doen. Het beste voor de laminaatvloer is "Ajax Professional" en is vrij algemeen verkrijgbaar... Verder moet je bij een laminaat vloer zorgen dat de vloer voordat je deze gaat schoonmaken goed stofvrij is. Dus echt goed stofzuigen. Ook tussen de naden. En spoel regelmatig de (vlak)mop uit. En zorg ervoor dat deze vooral niet te nat is... Strepen worden doorgaans veroorzaakt door vuil uit de naden, of een te veel aan (alles)reiniger in het water. Maar niet geheel onbelangrijk: Een te kort aan (alles)reiniger kan ook strepen veroorzaken... Voor de microvezelvlakmop van Vileda moet je wel een bedrag neer leggen. Maar deze hoef je de komende 5 jaar niet meer te vervangen. En kun je naar iedere keer in de wasmachine gooien...

Ik gebruik verdunde groene, vloeibare zeep. En dan zo'n trekker van de Blokker. Resultaat: prachtig. Succes

Zit er veel kalk in je water? Dat kan strepen veroorzaken bij het laten drogen. Je kunt strepen verminderen door de vloer zelf droog te wrijven, dus niet te laten opdrogen. Doe dat met een schone doek, en droog de vloer in cirkelbewegingen.

Ik maak mijn donkere teak laminaat al JAREN het zelfde schoon en mensen vragen telkens aan me: hoe hou je je vloer zo blinkend en nieuw: Gloeiend heet water... met voor de rest helemaal niets... Ik gebruik alleen maar schoonmaakmiddel zodra de katten een "ongelukje" hebben gehad en voor de rest niet. Het is schoon en werkt perfect

Ik heb jarenlang, als bijbaantje, grote vloeroppervlakken in een publiek kantoorgebouw (het toenmalige GAK) schoongemaakt met niets anders dan een dweil, een trekker, water en ammonia. Eénmaal een beetje nat dweilen, dweil uitwringen en zo droog mogelijk nadweilen, en de boel droogt streeploos op. Niet te kinderachtig zijn met ammonia: je went aan die geur, en het is heel goed tegen verstopte luchtwegen bij verkoudheid!

Ehm. Flexa ?

Voor het ramenlappen doe ik naast allesreiniger, een scheutje spiritus en een halve, uitgeknepen ui in het water voor een streeploos resultaat (zonder droogwrijven). Wellicht dat dit ook op een laminaatvloer werkt.

Heet water met een azijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100