Hoe kan ik zwarte "krassen" van porcelijn verwijderen?

Op het porcelijnen fonteintje zijn door een aluminium huishoudtrap zwarte vlekken ontstaan. Het lijken krassen maar alles voelt helemaal glad aan. Al geprobeerd: schuursponsjes, Commandant polijstmiddel, tandpasta. Wie weet de oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb je het al geprobeerd met zuiveringszout? Aluminiumkrassen lossen vaak op hiermee. Soms wordt het 'baking soda' genoemd, maar het is geen bakpoeder! Bij een drogist is het vaak te koop als maagzout of zuiveringszout. Spray wat water over de vlekken en bedek ze met een laagje zuiveringszout. Spuit er met wat glassex ( of een andere glasreiniger)op en schrob met de schuurkant van een sponsje tot de krassen verdwenen zijn. Spoel alles schoon en herhaal als nog niet alles weg is. Zijn ze nu heel hardnekkig, bedek de krassen dan met een dikke laag zuiveringszout en dek ze af met papieren tissues of keukenpapier. Spuit waterstofperoxide op de papieren laag tot alles doorweekt is en laat alles goed intrekken. Je kunt de wastafel ook nog afdekken met een baddoek ofzo zodat het meer broeit. Als het papier droog is haal je het weg en maak schoon met schoon water en een doekje. Ik weet niet hoe zwaar de krassen zijn maar blijft er toch iets over dat niet weg te krijgen is, dan heb je nog altijd emailleverf...Het is net een nagellakflesje , met net zo'n kwastje, alleen zit er witte emailleverf in ipv nagellak. Maak de krassen goed vetvrij met alcohol en droog het goed. Doop het kwastje in de verf en werk lichtjes de verf vanuit het midden van de kras naar de rand toe. Laat minstens 1 uur drogen en schuur de plek dan licht met schuurpapier met hele fijne korrel. Daarna kan je nog een laagje opbrengen en zie je er vrijwel niets meer van.

Mogelijk krijg je de strepen weg met "wondersponzen", oftewel sponzen gemaakt van melamine schuim. Bij Action kun je ze kopen in een pak van 10 stuks en heten daar "vlekken sponsjes" van het merk Una. Deze sponsjes hebben een polijstende werking.

Hallo, Met vloeibaar schuurmiddel inspuiten en met een doek net zo lang zacht wrijven totdat de strepen verdwenen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100