Hoe kan ik de schenkknop van mijn thermosfles goed schoonmaken, deze stinkt naar "het weer"?

Ik heb de thermosfles die op de fles lijkt van de gelinkte webpagina. Op de tweede foto daar zie je de dop met het schenkmechanisme. Deze dop stinkt naar "het weer"

Ik krijg die stank er niet uit. De dop mag niet in de vaatwasser.

Ik heb hem een nacht in heet water laten weken.
Afgespoeld met heet water en schoon geboend met borstel en afwasmiddel.
Maar dit werkt niet, de geur blijft.

Hij is met vocht in de fles dichtgedraaid en in de kast gezet, daardoor is dit gekomen. Ik heb het niet gezien :-( want ik berg hem altijd op met de doppen ernaast.

Krijg ik die stank er nog uit?

https://www.conrad.nl/nl/mato-isolierflasche-classico-05-liter-1231202.html?WT.mc_id=gshop&insert=8J&gclid=Cj0KEQjw7Ne_BRDRmP2ojKfzv98BEiQAPuqPyaKlYkfKNWBBKuu1mVlMbQeezGflOIzmCd3IiZ_Qjs0aAkxT8P8HAQ&tid=211354628_37258601348_pla-194486831588_pla-1231202&WT.srch=1

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Opbergdoosjes, broodtrommels e.d. die te lang zijn blijven staan zodat de inhoud is gaan schimmelen of andere muf ruikende bewaardozen of -flessen kun je goed ontgeuren met soda. Azijn werkt trouwens ook, maar ik vind soda er persoonlijk beter voor. Als iets écht te smerig is, doe ik het soms eerst met soda en een dagje later alsnog met azijn of vice versa. Eerst natuurlijk goed schoonmaken, liefst de onderdelen apart en heel goed onder de randen met desnoods een wattenstafje of iets anders als er randen zijn waar je niet goed genoeg onder kunt komen met een gewone afwasborstel. Ik laat ook nog wel eens eerst een nacht een sopje met afwasmiddel erin staan. Vervolgens - als alles wel schoon is maar de geur er nog in zit - een nacht een oplossing met soda erin laten staan, een dán nog een keer in de vaatwasser. Als hij dan nog steeds zo vies ruikt, vrees ik dat hij niet meer te redden is.

Ik heb net zo’n zelfde flessen. Zowel een van 1 liter en een iets afwijkende van 0,5 liter. De dop van zo’n fles kun je uit elkaar halen. Hopelijk kun je hem dan beter schoonmaken. En bijvoorbeeld de soort zachtrubberen afdichtingen goed schoonmaken. (Het ergste dat kan gebeuren is dat de dop onbruikbaar blijft.) In het midden zit de witte drukknop om de schenkdop te openen en weer te sluiten. Die witte knop met witte rand zit in een soort zwarte hals, die op zijn beurt weer in een soort zwarte kraag steekt. Uit de ronde gleuf tussen kraag en hals komt tijdens het schenken de warme drank. Die zwarte hals kun je stevig erop drukkend linksom uit de zwarte kraag losdraaien. Let daarbij goed op hoe de delen loskomen zodat je later nog weet hoe je het weer in elkaar moet zetten. Ik hoop dat je iets aan deze uitleg hebt.

Gewoon wat javel bij je warm water,uurtje laten staan.Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100