Hoe verwijder je een plakbandlaag van een geverfd oppervlak?

Gisteren hebben een paar kinderen onze poort proberen versieren en er plakband aan gehangen. Er blijft hiervan echter nog een restant over een dun plaklaagje die blijft plakken op de verf van de poort! Weet iemand toevallig hoe ik dit er voor zover mogelijk van krijg zonder de verf te schenden? Alvast dank.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voorzichtig met een föhn.

Gewoon met een beetje wasbenzine , op een doekje en even poetsen tot het weg is. Met een beetje lampolie, of spiritus wil ook.

Lijmresten van plakband verwijder je met... plakband. Serieus, een stukje ducttape op de lijmresten wrijven en het tape bijna evenwijdig aan het oppervlak er af trekken. Lijm hecht beter aan lijm dan aan oppervlak. Als je dit niet al te lang na aanbrenegen doet werkt het perfect.

Een laagje pindakaas erop smeren een nachtje in laten trekken en de volgende dag met een natte doek verwijderen. De natuurlijke olie in de pindakaas emulsifeert de lijm zodat het niet meer plakt. Lichte plakband is prima, mits je geen zwaar geschut neemt zoals Duct tape, want dan neem je zo een oude stuk loszittende laag verf mee. Wikkel de plakband met de niet plakkende kant om je vinger en dep met de plakkende kant snel op de lijmresten. Hitte via een föhn werkt goed, maar de kans bestaat dat je de verf ermee toch beschadigt omdat je te lang op een plek blijft hangen. Let op! Lampolie, wasbenzine, en allerlei andere chemische troep zorgen ervoor dat de verf hoe dan ook wordt aangetast. Dat merk je goed als de verf daarna dof uit gaat zien. Maar ook later als je de producten zelf niet goed heb verwijderd van de geverfde oppervlakken.

Nagellakremover. Probeer het wel eerst op een onopvallende plek voor het geval het meer weghaalt dan je lief is.

Met HG Stickeroplosser kan dat. 'De HG stickeroplosser verwijdert eenvoudig stickers en stickerlijm van bijna alle ondergronden. Gebruik deze stickeroplosser wel altijd onverdund. Zo weet je zeker dat zelfs de meest koppige, hardnekkige stickers loslaten. Hoe werkt het? Laat de HG stickeroplosser even inwerken en verwijder hierna de sticker. Zit de sticker er nog? Damn, wat een plakker. Om overgebleven lijmresten te verwijderen breng je de HG stickeroplosser nogmaals aan. Met een doek veeg je deze resten weg.'

Bronnen:
http://nl.hg.eu/products/show/id/129/hak__...
http://www.hg.eu/userfiles/product/info/_n...
http://www.pdashop.nl/product/527874/hg-st...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100