Hoe krijg ik tomaten saus uit mijn vitrage?

Gister maakte ik een blik haring in tomatensaus los. Het deksel schoot los en de saus kwam in de vitrage. Die heb ik gewassen in een programma voor fijne was. Opgehangen en later zag ik licht oranje stippen. Gegoogeled en zag citroensap erop doen, gedaan, helpt niet . wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou dit kunnen proberen (eerst op een klein, onopvallend hoekje van de vitrage, om te zien of kleur of weefsel niet worden aangetast!): 1. Maak de vitrage nat met water 2. Doe wat vaatwasmiddel (!) op de vlek en wrijf het er zachtjes in 3. Wrijf dan met een ijsblokje over de vlek 4. Als de vlek nog zichtbaar blijft, maak dan een schone doek nat met (kleurloze!) azijn en probeer daarmee de vlek te verwijderen. Het zuur in de azijn zou de resterende oranje kleur moeten oplossen. 5. Was hierna de vitrage op de gebruikelijke manier. Ik hoop voor je dat het helpt. Succes!

Bronnen:
http://www.howtocleanstuff.net/how-to-remo...

De vlek goed insmeren met groene zeep en dan minstens een nacht in laten trekken. De volgende dag wassen : weg is de vlek! Groene zeep is te koop bij de supermarkt (bv Jumbo en AH) niet duur en werkt goed. Is in pot te koop, deze is beter voor dit klusje dan de (duurdere) vloeibare versie. Ook te gebruiken als allesreiniger en als afwasmiddel, zelfs als shampoo. Succes volgende keer, is mileuvriendelijk en niet duur!

Bronnen:
https://omaweetraad.nl/vlekken/groene-zeep/4148

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100