Albert Heijn is gestopt met de verkoop van ecologisch parfumvrij waspoeder. Wie weet een goed alternatief?

Ik ben voor veel wasmiddelen allergisch, ook voor Neutral wasmiddel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf maken. Niet veel werk en nog goedkoper en je hebt volledige controle over wat erin gaat. http://www.hetkanwel.net/2015/07/06/recept-zelf-wasmiddel-maken-spotgoedkoop/ Er zijn een paar variaties, maar dit is de basis.

Ecover zero is een alternatief, of dat voor jou ook geldt zou je moeten uitproberen. Dit bestaat in vloeibaar en poeder. Voor zover ik weet is dit alleen online te koop.

Bronnen:
http://nl.ecover.com/nl/zero/product/zero-...

Je kunt de producten van Neutral proberen. Ook het merk Klok heeft een bont en een witwas middel. Kijk eens of je minder reageert als het in poeder- of vloeibare vorm gebruikt wordt. Wat ook weleens wil helpen: de wasmachine niet op een kort wasprogramma gebruiken met een lagere temperatuur. Op langere programma's gebruikt je wasmachine nl. meer water (waardoor het beter gespoeld wordt) en een hogere temperatuur zorgt ervoor dat het wasmiddel beter wordt verdeeld. Wat mooi zou zijn: extra laten spoelen met warm water. Warm water laat het wasmiddel nl. beter oplossen. Spoelwater wordt door de meeste machines niet verwarmt. Er zit wel een knop "spoelen" op, maar ook niet alle machines zijn dan met een temperatuur in te stellen (een korte wasgang draaien met een hogere temperatuur kun je dan overwegen). Vaak wordt natuurazijn gebruikt als laatste spoelmiddel. Maar dit lost geen wasmiddelenresten op. Zeep laat zich wel oplossen door zeep. Gek genoeg kan het helpen om met gewone (Sunlight)zeeptabletten een sopje te maken en hiermee zeepresten te laten verbinden. Maar dan moet je toch nog weer naspoelen (stel dat je ook niet tegen tabletzeep kunt). Sommige mensen reageren minder (of soms meer) wanneer het wasgoed in de droger gedroogd werd. Het is dus een beetje huid afhankelijk hoe sterk je reageert. Succes! Toegevoegd na 2 dagen: Ik vergat nog 1 merk: Ecover. Te koop bij o.a. natuurvoedingszaken en sommige grotere supermarkten. Toegevoegd na 2 dagen: Ecover bevat wel parfums, maar de meeste mensen kunnen hier toch tegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100