Mag ik ook drankkartons en lege blikken in de plastic inzamel zak doen?

Ik woon in Kesteren. Afval verwerking is de Avri.

Op de site van de Avri staat dat blik bij het restafval moet:
http://www.avri.nl/inwoners/afval/afvalinzameling/waar-hoort-mijn-afval/?searchkeyword=blik

Maar op de site van Plastic Hero's staat dat blik in de plastic zak mag. En er staat niet bij dat dit per plaats verschilt.
http://www.plasticheroes.nl/wat

Nu moet ik per kliko restafval betalen en heb ik behoorlijk veel blik afval. Dus blik in plastic zak zou mij behoorlijk schelen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Toen het bij ons veranderde zijn we daar in zowel de plaatselijke krantjes als door een brief van de afvalinzamelaar door op de hoogte gebracht. Het feit dat het niet op de website van Avri staat en ook nergens gepubliceerd is is daarom het teken dat het in Kesteren nog niet het geval is dat blik en drankkarton bij het plasticafval meegegeven mag worden. Het antwoord op de vraag is dus nee. Maar er is wellicht een andere oplossing als jij of je partner in een andere plaats werkt, waar het wél al kan. Want dan zou je het op de morgen van de inzameldag mee kunnen nemen en in die andere plaats bij het afval neerzetten. Denk er dan wel even aan dat die plaats een ander soort zakken kan hebben, van steviger formaat. Dus die moet je daar dan even in een supermarkt ophalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100