Hoe krijg ik die kalkvlekken uit natuurstenen badkamertegels?

Onder de douche ( en in de hele badkamer) liggen natuurstenen tegels, waar kalk op komt. Ik heb geprobeerd om het met kalkreiniger te verwijderen maar daar maak ik het alleen erger mee.
Ik heb al een beschermer er op gedaan voor natuursteen maar ik ben bang dat het leed al geleden is want het helpt niks meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet een zo mild mogelijk middel gebruiken op natuursteen. Het is namelijk niet geglazuurd, waardoor het veel kwetsbaarder is dan gewone tegels. Tips die ik vond tegen kalkaanslag: - Een theedoek met karnemelk op de plek leggen, een nacht lang. - Een schuursponsje met tandpasta. Azijn zou dezelfde reactie aan kunnen gaan als Antikal. Tips om je vloer weer goed te krijgen: - Maak de vloertegel vetvrij met thinner. - Als je gladde tegels hebt kun je met waterproof schuurpapier (korrel 600 of 800 de plek bewerken. - Een ruwere tegel kun je schuren met korrel 400. Als je kleurverschil hebt kun je de vloer behandelen met vloerwas voor natuursteen. Uitgebreidere info vind je in de bron. Probeer ervoor te zorgen dat er geen kalkvorming op je vloer ontstaat, want het is echt moeilijk te verwijderen zonder dat je je vloer beschadigd.

Wat je zou kunnen proberen is (natuur)azijn. Gewoon een paar flessen kopen en het steen hiermee behandelen. Het is het proberen waard, het kost ook niet veel. Ik heb er goede ervaringen mee. Succes.

Natuursteen mag je absoluut niet met kalkreiniger behandelen. Ik ben inderdaad bang dat het leed al geleden is en dat er niks meer gaat helpen. De tip over schoonmaakazijn zal je ook niet meer helpen: ook dat vreet je natuursteen aan, als het kalkhoudende steen is. Het enige wat je nog kunt doen is er een soort coating overheen smeren (b.v. HG Golvpolish), maar ik ben bang dat het daar ook niet mooier van wordt.

HG. kalkaanslag verwijderaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100