Donker wasgoed ruikt snel muf, zelfs vies... hoe kan dit?

Mijn donkere (zwart en donkerblauw) was ruikt de laatste tijd super muf, zelfs vies eigenlijk.

De andere was (de fel- en lichtgekleurde + handdoeken en beddengoed) ruiken juist wel lekker en fris.

Ik heb al van alles geprobeerd, andere wasmiddelen (waaronder ook speciale voor de donkere was, maar dit lijkt het erger te maken) en wasverzachters, maar ook dit heeft geen zin.

De was ophangen, of in een droger doen maakt ook geen verschil.
Of het een nieuw of oud kleding stuk is lijkt ook niks uit te maken.

Wat is hier aan de doen?
Waar ligt dit aan?

(En ja, de wasmachine word ook goed schoon gehouden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hg heeft een poeder tegen zweetlucht in sportkleding. Die helpt goed tegen zweetlucht. Een muffe geur gaat weg als je in het bakje van de wasverzachter azijn doet.

ik denk dat het komt doordat het een donkere kleur is. op die was zijn vlekken en zweetplekken enzo niet te zien waardoor het na enige tijd in de was kan trekken.

Doe wat schoonmaak azijn in een oude spuitfles en sproei daarmee de donkere was onder de oksels voor je deze in de machine stopt. Let erop dat je donkere was niet in de felle zon droogt, dan wordt de donkere was veel te warm, de frisse lucht gaat er dan snel vanaf en het bevordert bacteriegroei. Ook in de droger gebeurt ditzelfde. Zet de droogtemperatuur dan wat lager, of haal de was tijdig (kastdroog) uit de droger.

Ik had hetzelfde vr met sommige donkere kledingsstukken. Wat bij mij hielp ze een nachtje in water met azijn zetten , vervolgens wassen met biotex . DE PRODUCTEN BIOTEX HANDWAS & INWEEK (BIOTEX GROEN) Voor een vuile handwas tussendoor is er Biotex Handwas & Inweek. Ook een goede oplossing voor tere weefsels die niet in de wasmachine kunnen, zoals die mooie zijden blouse of wollen trui. Met het biologisch enzymcomplex wordt het vuil aangepakt zonder de kleuren en stoffen aan te tasten De enzymen zorgen ervoor dat alles heel proper word en geen geurtjes meer.... Zelfs mijn sportkleding geen geurtje meer te bespeuren .... Veel succes

Ik herken je probleem. Wij houden onze machine ook goed schoon, en zelfs bij een nieuwe machine had ik hetzelfde probleem. Ik heb gemerkt dat het probleem ligt (in ons geval) bij bepaalde spijkerbroeken. Deze ruiken muffig als ze uit de was komen, en het wasgoed wat in dezelfde lading zit gaat ook muf ruiken. Vooralsnog heb ik het allen met sommige spijkerbroeken die bij C&A gekocht zijn, geen idee wat daar anders aan is. Ik was (alleen) deze broeken in een aparte was (zodat de rest niet muf kan gaan ruiken) op een programma voor donker (zal niet op elke machine zitten...), dan ruiken ze het minst muf. Wat azijn in het wasverzachterbakje zal ook nog een duit in het zakje doen. Het is een beetje het omzeilen van het probleem, maar een échte oplossing heb ik hier nog niet voor gevonden, tenzij je het NIET kopen van c&a spijkerbroeken een oplossing vind...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100