Mag een huisbaas eisen dat hij in mijn huis rondkijkt?

Ik huur een huis van een stichting. Van de week stond mijn huisbaas onaangekondigd op de stoep om iets na te kijken. Nu was mijn huis ook best een troep. Nu eist de huisbaas dat het heel goed opgeruimd wordt en dat hij weer onaangekondigd bij mij langs kan komen. Ik moet hem dan ook binnenlaten. Volgens hem mag hij mij eruit zetten als het niet opgeruimd is en dat ik verplicht ben om hem binnen te laten omdat dit huis van die stichting is. Ik heb al tegen hem gezegd dat ik het weiger om hem binnen te laten. Ik vertelde hem dat ik het al opgeruimd had. Dat wilde hij hoogstpersoonlijk controleren maar heb ik geweigerd.

Mijn vraag is dus:
- ben ik verplicht hem binnen te laten als hij aan de deur staat?
- kan hij mij eruitzetten als hij vind dat het huis er nog steeds niet uitzet(naar zijn standaarden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als huurder heb je in Nederland veel rechten, en slechts een aantal plichten: je huur netjes op tijd betalen, geen overlast veroorzaken, de woning/het gehuurde niet beschadigen en het gehuurde niet voor iets anders gebruiken dan waarvoor het is bedoeld (erin wonen als het een woonhuis is). Als je aan deze paar simpele plichten voldoet dan heeft de verhuurder geen enkel recht om bij jou een voet over de drempel te zetten, weiger dus altijd en doe anders aangifte van huisvredebreuk. Als huurder kan je ook naar de huurdersvereniging stappen, deze vereniging is er speciaal voor dit soort dingen. Er is veel informatie over dit onderwerp, je vindt heel veel info als je even goed zoekt met Google, laat je niet gekmaken met één mening, ook niet die van mij ;-)

Nee, hij mag niet naar binnen, en zolang jij je huur netjes op tijd betaald, en verder geen overlast veroorzaakt kan de huisbaas je niet maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100