Hoe haal je zweetvlekken en oude zweetgeur uit kleding?

Weet iemand hoe je zweetvlekken en zweetgeur uit donkere kleding krijgt. Ik heb al diverse huis-tuin-keuken middeltjes geprobeerd, maar niets helpt. Ik heb bijvoorbeeld azijn en vaatwastabletten gebruikt maar dit veroorzaakte verkleuring van de kleding. Met azijn werd de zweetgeur overigens wel wat minder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Oude zweetvlekken zijn niet te verwijderen. Het zout in het zweet heeft de stof (en de kleuren) zodanig aangetast, dat dit niet meer ongedaan gemaakt kan worden..

Je zou het eens kunnen proberen met ossengal, groene zeep, biotex of zuiverings soda. Dit alles is gewoon bij de lokale supermarkt te koop. Of 'n wat duurder middel is speciaal spul van dr. Beckman, dit is bij de betere drogist te koop.

Als het om een wit shirtje gaat zonder opdruk erop dan zou je het in een emmer met water en wat dunne bleek kunnen doen. Dit een dag laten staan. Werkt gegarandeerd. Verder als het gaat om kleuren kleding etc zou je ook vanish kunnem proberen of ariël vlekken verwijderaar. Werkt ook goed. De geur zal hiermee ook verdwijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100