Wat is het meest onhygiënische plek in huis?

Micro-organismen zijn in de meeste gevallen onschuldig en vaak zelfs nuttig.
Maar een aantal zijn ziekteverwekkend en worden doorgegeven via handen, lucht, voedsel, water, voorwerpen, enz.
Dus is mijn vraag, wat is nou in huis de plek waar je het meeste kans loopt op ziekteverwekkende micro-organismen.
Met andere woorden, wat is de meest onhygiënische plek in je huis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je in je eigen huis niet zo veel kans loopt om door die zg ziekteverwekkende micro-organismen een ziekte op te lopen. Die organismen horen bij het leven, zijn daar een deel van en zijn ook niet uit te roeien. Bovendien zijn het in je eigen huis "je eigen" bacterien, waar meestal jij en je huisgenoten al lang resisten voor zijn. Bijv: Mijn toetsenbord wordt alleen door mij gebruikt. Vaatdoeken schijnen in Nederland heel erg te zijn, maar ik kan mij gewoon niet voorstellen dat iemand 6 weken met hetzelfde vaatdoekje doet. Ikzelf denk inderdaad de slechte hygiene na gebruik van toilet, waardoor deurklinken wel eens heel erg zouden kunnen zijn.

Het toetsenbord van je PC, met stip op één.

Ik denk achter je PC zitten. Toetsenbord en muis wemelt van de bacteriën.

ja vaatdoekje heb ik gezien op T.V

vooral de kleinere dingen die je niet vaak schoonmaakt, afstandsbediening, mobieltje, toestenbord. iedereen zit er met de vingers aan en vaak schoongemaakt word het niet

je toetsenbord... het blijkt dat de wc-bril schoner is dan je toetsenbord...

Voor het onderzoek werden in 7 landen 1120 oppervlaktes in huizen op bacteriën gecontroleerd. Vooral de keuken bleek een broedplaats voor bacteriën te zijn. Maar liefst 90 procent van alle vaatdoekjes, bijna de helft van alle spoelbakken en 1 op de 6 koelkastdeuren bevat miljoenen ziekteveroorzakende bacteriën zoals E-coli, brengers van urinewegen infecties, longontsteking en diarree. Ondanks dat de badkamer schoner is dan de keuken, mag deze niet vergeten worden bij de voorjaarsschoonmaak. 1 op de 4 badkuipen en douches bevat nog steeds ziekteverwekkende bacteriën en 14 procent van de kranen is besmet met E.coli. Deze bacterie verspreidt zich makkelijk door onvoldoende reiniging en slechte handhygiëne na gebruik van de toilet. Poep- en plasresten komen dan ook regelmatig voor op deze plekken.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/medisch/nieuw...

De stofzuiger, zeker als het er één is met een zak, is het meest onhygiënische plek in huis. Het is letterlijk een broeinest van bacterien.

De plek op het aanrecht waar altijd het werkdoekje ligt en de kraan+wc.deur klink Toegevoegd na 47 seconden: En ik denk ook wel de steel van de toilet borstel.

Je portemonnee, je wilt niet weten wat er allemaal op je geld zit.

de kattebak

Volgens mij de spoelbak!

Wat mij betreft is meest onhygiënische plek in je huis, dat is de wc, achter de bankstel zit er ook hoop vuil op. Achter je wandmeubel. Onder de kraan dat buisjes zit er ook van alles in...

Het handvat/deurgreep van de koelkast. Deze gebruik je tijdens het koken (onbewust) vaker dan je denkt. 'Even snel' met de kip-vingers de paprika, of boter, of andere benodigdheden pakken..

de kattenbak, en het vaat doekje...............ik heb zelf geen kat maar het dat gelezen...................

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100