Waarom kunnen we in de vaatwasser niet gewoon een klein borrelglaasje vloeibare dreft doen?

Want die blokjes voor de vaatwasser zijn veel duurder we kunnen toch gewoon ook dreft in de vaatwasser doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doe je afwasmiddel in je vaatwasser, dan zal het wild gaan schuimen. Zelfs na de spoelstand zal een enorme hoeveelheid schuim in je machine achterblijven, waardoor je glazen en borden vlekkerig opdrogen. Om van de bellentroep maar te zwijgen. Bovendien is een machinewasmiddel effectiever voor gebruik in de afwasmaschine. Het bevat middelen die organische verbindingen (zoals tomatensaus, ingedroogde pindakaas) snel afbreken om het schoonmaken makkelijker te maken. Deze middelen zitten niet of in veel kleinere hoeveelheden in afwasmiddel, omdat ze de huid irriteren. Sommige machinewasmiddelen bevatten kleine hoeveelheden zand om vuil van de borden te schuren. Om te ontdekken of dat ook bij jou middel het geval is: los het middel op in water. Spoel dit door een koffiefilter. Als er zand in zit, blijft dat achter.

Bronnen:
Quest.

Zou ik niet doen .... je hele keuken gaat dan op een soort bubbelbad lijken.

Omdat gewoon afwasmiddel heel erg gaat schuimen.

Omdat 'gewoon' afwasmiddel veel te veel gaat schuimen. Heeft een ander samenstelling

Vaatwasmiddel is veel agressiever dan Dreft. Omdat het vuil verwijderd moet worden met waterstraaltjes zonder de vaatkwast is dat nodig.

Het gaat enorm schuimen, dus dat is geen optie. Wat je wel kunt doen, is gewone ouderwetse sun poeder kopen. Dan kun je het zelf doseren. Ik gebruik maar een theelepel poeder voor een volle vaat en het wordt blinkend schoon. Met een bus poeder kun je dan een half jaar doen. Dat is nog goedkoper dan vloeibare dreft.

In Dreft zit geen schuim remmers.

het kan wel , en kan je na de afwas gelijk je vloer dweilen. Zonder dollen , het gaat enorm schuimen uit elke kier van je vaatwasser komt het er uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100