Hoe werkt de Eco functie bij de Bosch Maxx6 wasmachine?

Wat doet het precies? Wordt het water steeds hergebruikt, verbruikt het minder energie? Ik kan er geen info over vinden eigenlijk.
En wordt de was schoner met of zonder de Eco functie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op de ECO stand wordt het water tot 30 graden verhit. De machine wast en centrifugeert korter en gebruikt bi j het spoelen minder water. Deze stand is voor licht vervuilde was zoals beddengoed theedoeken en dat soort zaken. Deze hebben geen lang programma en hoge watertemperatuur.

Bij mijn Bosch wasmachine werkt het zo: Als je op 60 graden wast in combinatie met de eco functie is het resultaat hetzelfde als bij een was op 90 graden. De wasmachine draait dan wat langer dan bij een normale was op 60 graden. Water verwarmen tot 90 graden kost veel meer energie dan de machine wat langer laten draaien. Deze eco functie kan ik bij mijn machine alleen gebruiken op 60 graden. (Waarschijnlijk omdat wassen op 40 graden niet hetzelfde resultaat kan hebben als op 60 graden, ook niet als de machine langer draait. Dit omdat de meeste bacteriën en huismijt pas bij 60 graden gedood worden.) Bij alle temperaturen kan ik wel op de knop "tijd besparen" drukken, wat uiteraard ook een eco functie is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100