hoe verwijder je olieverf vlekken uit een dunne stof?

laatst heb ik rode olieverf gemorst op mijn witte bloes(ik weet het, ik had een short om moeten doen of iets ouds aantrekken) van chiffon. Ik heb al op internet gezocht maar daar staat alleen dat je het kunt behandelen met terpentine, maar dat is veel te sterk spul en ik denk dat dat door de stof heen brand. Het is ook niet mogelijk om het eraf te schrapen met een mesje, aangezien het alleen een veeg is(waarschijnlijk veegde ik per ongeluk mijn vingers af). heeft iemand tips?

Toegevoegd na 1 minuut:
ik heb mijn bloes daarna geprobeerd schoon te maken met water, en nu is het een soort rode waas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Olievlekken op kleding? Dep de vlek met wat spiritus en zout. Laat dat weken in water, met een scheut spiritus en zout en was vervolgens gewoon in de wasmachine. Olieverfvlekken, verse vlekken met petroleum of terpentine behandelen. Oude olieverfvlekken moeten eerst zacht worden gemaakt. Dit doet men als volgt: zachte zeep (groene zeep) op de vlek smeren en een halve dag in laten werken. Verwijder de zeep voorzichtig met een mesje en was de stof in een warm sopje.

Bronnen:
http://gerdas-almanak.nl/category/vlekken/

Normaal kan dat ook met White Spirit, kijk eens op uw bus verf want daar staat op waar u het gereedschap (borstels) mee kunt reinigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100