Welk programma moet ik gebruiken bij mijn was machine, voor mijn 'normale' was?

● KATOEN (witte en bonte was)
● SYNTHETICA
● FIJNE WAS
● WOL
● SPECIAAL (extra programma's)

Dit is waaruit ik kan kiezen.
En het probleem is dat ik niet weet wat de bonte was is.
Ik kan het ook nergens in de handleiding vinden.
Kan ik gewoon mijn wasjes draaien op het "40 graden en KATOEN" programma?

Toegevoegd na 8 minuten:
Mijn 'normale' was is trouwens ondergoed, shirtjes, spijkerbroeken & van die dunne zomerbroeken, sokken, truien.
Mijn handdoeken en beddengoed doe ik altijd lekker heet!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bonte was is alles wat niet wit is. Ik doe zelf eigenlijk alles op Katoen 40 graden. Tenzij ik extreem gore spullen heb, dan op 60 of soms zelfs de kookwas. Toegevoegd na 5 minuten: Synthetica = Synthetisch dit wil zeggen dat het van niet natuurlijk materiaal is gemaakt. Nylon, orlon, acryl, enz. Fijne was: (van mijn moeder, geen idee of het ook echt zo is) Was zoals vitrages en dergelijke, spul wat snel kapot kan. Wol: Zegt het al, een programma voor wollen spullen, vaak maximaal 30 graden, en lage centrifuge stand. Speciaal, hier zullen denk ik dingen onder zitten zoals: Voorwas (als je was erg vies is) Extra water Anti kreuk

Bronnen:
Eigen ervaring

Het hangt van de soort stoffen af die je in jouw was hebt. Als het allemaal katoen is, dan kan het prima op die combinatie. Maar zit er acryl, wol, of iets anders bij, dan moet je dat eruit halen. Bonte was wordt op 40% gewassen, kleurechte katoen kan op 60%.

Bonte was is de was die op 40 graden gewassen mag worden en bonte kleuren heeft. Let wel op de kleuren want je kunt niet alles zomaar bij elkaar gooien. Zwart en geel bv zou ik niet doen, of rood en geel... Er zit vaak een labeltje in de kleding, daar staat precies op in welke was die mag.. succes.

bonte was is was die je niet heter mag wassen als 40 graden maar die het wel het volledige programma mag wassen dus ook mag centrifugeren of uitwringen zo dat de mag vochtig en niet zeik nat uit het wasmachine komt maar bonte was moet je ook sorteren op kleur dus donker bij donker en wit bij wit oke succes met je was komt goed en anders heb je een goede rede of te shoppen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100