Wat te doen met gootsteenontstopper dat over datum is?

Vorig jaar zonder aan houdbaarheidsdatums te denken had ik twee flesjes gekocht. De eerste fles gebruikte ik in twee keer, bij die tweede keer was die waarschijnlijk al over datum. Ik merkte dat het het metaal van het putje verkleurde (nu niet echt meer te zien), maar verder werkte het gewoon. Maar nu zit ik met een flesje dat bijna een jaar over datum is. Wat is verstandig om hier mee te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verstandigste is om deze gewoon te gebruiken als je hem nodig hebt. Als hij de verstopping verwijdert hoef je geen geld uit te geven voor nieuwe. Zou dat niet het geval zijn (wat niet te verwachten is omdat dit soort chemicaliën niet bederft) dan koop je gewoon nieuwe ontstopper en gebruikt je die ook. Hetgeen betekent dat de verstopping zo hardnekkig is dat je in alle gevallen twee keer ontstopper had moeten doseren.

Volgens mij heeft gootsteen ontstopper geen houdbaarheidsdatum maar een productiedatum. Het verkleuren van het putje is te verklaren aan de hoge Base waarde. Dit heeft een (tijdelijke) invloed op metaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100