Hoe maak je waterkoker kalk vrij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel simpel. Vul het met azijn, gewone azijn. Laat het koken. Leeg het dan en kook het nog een keer met schoon water, klaar! Succes! Toegevoegd na 30 seconden: Geen schoonmaakazijn.

Met schoonmaakazijn. Kost bijna niets bij de supermarkt. Kijk eerst even in de gebruiksaanwijzing of dat mag bij die waterkoker.

azijn erin koken. 2x ongeveer. daarna paar x goed uitkoken met schoon water

Er zijn zakjes te koop bij de Blokker en andere warenhuizen... Die zijn daarvoor... Helpt goed en is niet giftig en niet duur...

Door hem half te vullen met water en er dan een scheut schoonmaakazijn in te doen. Als hij afslaat even met de afwasborstel erdoorheen en nog eens koken met schoon water en uitspoelen. Toegevoegd na 53 seconden: OH, in die korte tijd heeft iedereen al dit antwoord gegeven ...

Bij mij in de keuken maak ik van de waterkoker toch wel het meeste gebruik van alle apparaten die in de keuken staan. Ik gebruik de waterkoker niet alleen voor het zetten van, koffie, thee, bouillon of cappuccino maar ook tijdens het koken is de waterkoker een goede hulp voor mij en bespaart mij veel tijd. Maar ook uw beste hulpmiddel in de keuken heeft een regelmatige reiniging en onderhoudt nodig zodat de waterkoker hygiënisch schoon blijft en altijd gebruiksklaar is. De grootste vijand van uw waterkoker, koffiezetapparaat, wasmachine blijft kalk. Daarom moet u regelmatig uw waterkoker ontkalken en als u heel hard water heeft(hard water bevat heel veel kalk) dan kunt u dit het beste iedere week doen. Hoe meer kalk er op het verwarmingselement van uw waterkoker zit hoe langer het duurt totdat het water kookt en hoe meer stroom u gebruikt om uw water aan het koken te krijgen. En als u nooit ontkalkt dan kan het ook gebeuren dat op een gegeven moment uw waterkoker helemaal de geest begeeft. Mijn tip is om het reinigen van uw waterkoker in uw huishoudt schema in te plannen door deze te ontkalken in een periode dat u deze niet nodig heeft. Ik zelf vul de waterkoker voor het slapen gaan met heet water en voeg hierbij 9 eetlepels azijn op 1 ½ liter water en laat dit de hele nacht inwerken. Let op dat u uw waterkoker uit de stroom trekt. De volgende ochtend leegschudden en uitspoelen met koud water, nu nog eenmaal vullen met koud water en laten koken zodat de azijn smaak verdwijnt. Uw water koker is nu weer hygiënisch schoon en kalk vrij en weer gebruiksklaar. Bij heel veel kalk aanslag moet u het water met azijn eenmaal laten opkoken. U moet hier even bij blijven zodat u de waterkoker kunt uitzetten als het azijn mengsel begint te koken zodat het niet over kookt.

Bronnen:
http://www.24-tip.com/24-Tip_Keuken_Waterk...

Schoonmaken met schoonmaakazijn, zoals hierboven ook al staat aangegeven. Daarna twee schelpen in de waterkoker doen en deze er gewoon in laten zitten. Je zult zien dat de kalk veel minder snel terug komt, aangezien de schelpen de kalk absorberen hecht het niet meer zo snel aan je waterkoker. Na verloop van tijd worden de schelpen vervangen.

babyfaced zoals geschreven azijn doet wonderen.

Doe het zelf altijd , net als met het koffiemachine, Met azijn en daarna met schoon water na.

ik gebruik gewoon schoonmaak azijn,dat is goedkoop en werkt prima

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100