Hoe en waarmee kun je het beste een geschuurde leren bankstel schoonmaken? (van pilotenleer)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een nat doekje (goed uitknijpen) met wat leerzeep. Dat is ook nog eens goed voor het leer, blijft het lekker soepel. Wel de hele bank doen. Toegevoegd na 2 uur: Wil je zeker zijn, vraag dan even bij een goede meubelzaak die dat soort bankstellen verkoopt, of bij een leerlooier. Het laatste wat je wilt is de bank verknoeien omdat je de verkeerde adviezen gevolgd hebt. Hier kan goedkoop erg makkelijk duurkoop zijn.

Gebruik microvezeldoekjes, een heel klein beetje natmaken en ook hiermee schuren... en dan met een net natte doek navegen... Zo zou ik het doen... Duurt wel even, maar je hebt wel weer een schoon bankstel...

Dat gaat erg goed met een doekje met wat terpetine.Probeer het voor de zekerheid eerst op een onopvallend plekje.. Neem een doek wat niet pluist katoen b.v,en doe daar wat terpetine op,wrijf ermee over het leer en blijf dit herhalen,dus weer wat terpetine op je doekje en weer wrijven,is je doek vuil pak dan weer een andere...na het schoonmaken het leer in de leervet zetten..

Met een stoomreiniger, van een afstand van ongeveer 10 cm. stomen en gelijk met een doek afnemen. Wordt hij wer als nieuw van. Niet te nat laten stomen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100