Hoe reinig ik een wit tapijt?

Ik heb al van alles en nog wat aan tapijtreiniger geprobeerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

heb je nog sneeuw in de tuin achter het huis? leg hem met de goede kant op de sneeuw het is mooi als de zon er dan ook nog op schijnt.. laat hem een dag en een nacht liggen de sneeuw trekt het vuil eruit! raar maar waar!!!!! ik heb dit vorige week nog gedaan en hij is heel schoon geworden!!!!! succes ermee!

Met sneeuw! Helaas ligt er niet veel meer, maar vroeger deden ze dat met sneeuw. Sneeuw eroverheen en schrobben.

Een stoomreiniger. Zo'n ding dat eruitziet als een soort stofzuiger, maar alleen blaast hij hete stoom. Die kan je volgens mij ook huren.

Met soda water of met sop van simpele groene zeep..

Mijn buurvrouw doet het altijd met lauw water,wat zout en n beetje citroen. Het is wel n heel werk maar helpt prima. Je tapijt word weer superwit.

Wrijven met rauwe zuurkool.!

Dit hangt van het materiaal af. Als het tapijt van wol of katoen is, raad ik je af om met water aan de slag te gaan. Voor het tapijt weer droog is, kan dagen duren. Soms stinkt het zelfs voor het droog is (eigen ervaring) Bij een synthetisch tapijt kun je proberen om met een sopje met een scheutje vloeibaar wasmiddel voor witte was het tapijt met een doek schoon te boenen. Daarna nabehandelen met schoon water met een scheut azijn. Als het tapijt het waard is, en ook in het geval van een tapiijt van wol of katoen, kun je het tapijt ook professioneel laten reinigen. De firma Chem-Dry heeft een eigen methode met koolzuur dat het vuil losweekt en naar boven haalt. Daarna wordt het opgezogen met een machine die ook het water meezuigt en het kleed wordt verder gedroogd met ventilatoren. Zie: http://www.chemdry.nl/ Misschien is er bij jou in de buurt ook wel een firma die professioneel tapijten reinigt. In ieder geval succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100