Is het een goed idee om de asbak in de vaatwasser te zetten?

Ik heb gehoord dat de as er op een of andere manier in blijft zitten? Klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee hoor kan geen kwaad je laat gewoon af en toe de vaatwasser wassen op het heetste programma zonder afwas maar met soda erin draaien dan lossen alle vetresten en andere onzuiverheden op je kunt ook een speciale vaatwasreiniger gebruiken maar dat is duurder

Ik denk niet dat de as er in blijft zitten..Wel is het smerig om een asbak in je vaatwasser te doen! Dus geen goed idee..

Het kan geen enkel kwaad. De as wordt keurig afgevoerd met het waswater.

Niet minder smerig dan als eerste de asbak afwassen en dan de rest in hetzelfde sop.

Hier worden ze nooit goed schoon idd. Ik was ze altijd apart af

Wanneer je de was op minimaal 60 graden wast ben je er zeker van dat alles goed schoon is hoor. Of er nu wel of geen asbak inzet.

Ik neem aan dat je de asbak eerst even schoonmaakt, dan is het geen enkel probleem. Een tip die ik zelf toepaste toen ik nog rookte: Als de asbak schoon is spuit er dan een wc geurtje in, zo stinkt de asbak ook niet meer in je huiskamer, als er as in zit.

Ja hoor, tenzij het een houten asbak is. Maar voor alle andere asbakken (steen, metaal) geldt dat je ze prima schoon krijgt in de vaatwasser. Wel eerst even leeggooien natuurlijk, en eventueel omspoelen. Je moet alleen niet wachten tot er een hele berg aangekoekte as op je asbak zit, want die krijg je er zelfs met geweld nauwelijks af. Gewoon 's avonds legen en meedraaien, kan geen enkel kwaad.

Kan me dat niet voorstellen , maar even met een papier schoonpoetsen voordien dan kan het helemaal geen kwaad.!

Als je het eerst leeg maakt. Dan is dat natuurlijk geen kwaad. Wel eerst de as en de peuken in de afvalbak gooien.

Vast ritueel bij mij: 's Avonds eerst de asbak leegmaken en met de vaatdoek uit doen, vaatdoek in de was en asbak in de vaatwasser. Ooit heb ik het een keer geprobeerd zonder afdoen en toen was de asbak wel schoon maar op de rest van de vaat zat een spoor van as.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100