zou je al het water op kunnen slaan na het douchen en dan daarmee de wc kunnen doorspoelen ipv gewoon drinkwater

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit is goed mogelijk en wordt al hier en daar toegepast. Met name in de ontwikkelingslanden zie je dat dit reeds jaren heel gewoon is. Wij echter in de "ontwikkelde westerste" wereld moeten hier zonodig het wiel opnieuw uitvinden en daar gelijk een hele hoop kwaliteitseisen etc aan hangen. Het gevolg is dat het niet van de grond komt en we contant liggen te soebatten wat wel en niet kan of verantwoord is. Kortom; we leven hier veel te spastisch.

Ja dat kan. Daar zijn ook al systemen voor. Maar je hebt niet altijd voldoende 'grijs' water beschikbaar, dus je zult het ook aan moeten vullen met schoon leidingwater als je iets vaker het toilet bezoekt.

Er zijn hier wel systemen voor, die werken echter nog niet afdoende omdat je niet tegen het verbruik op kunt douchen. Verder zijn dergelijke systemen nog behoorlijk duur en dus dit weegt niet op tegen de kostenbesparing van het water.

Ja hoor, daar bestaan al uitgebreide mogelijkheden voor. Kijk maar eens op http://nl.wikipedia.org/wiki/Grijs_water waar een hele toelichting gegeven wordt op het totale systeem van hergebruik van water. Het probleem dat er nu nog ligt, zit in de kosten. Zolang het schone water nog zo goedkoop is, is dit 'grijze water' nog relatief te duur.

Ja die zijn er wel maar als je het helemaal compleet wil hebben dan vang je tevens ook het regenwater op.

Natuurlijk kan dat (zie ook alle reacties hierboven), maar in douche water zit veel zeep en dan kan gaan koeken in je opslagvat en de leidingen verstoppen, dus dat vereist extra zorg en onderhoud. Hmm, misschien kan er zelfs legionella in ontstaan, dus je zult hier wel iets aan moeten doen... Regenwater opvangen en hergebruiken leidt ook weer tot allerlei algenvomingen en biologische subculturen die men ook liever niet in huis heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100