Kan ik donzen dekbedden reinigen in de sneeuw?

Ze zijn muf geworden in de berging

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb pas mijn donzen dekbedden gewassen met een fijnwasprogramma in de wasmachine. Daarna in de droger met een tennisbal. Deze bal klopt de veertjes weer los. Het is prima gegaan. De dekbedden zijn weer heerlijk schoon en de kwaliteit is niet achteruit gegaan. Ik kreeg deze tip van een winkel bij ons in de stad waar ze donzen dekbedden verkopen.

Want je in duitsland, zwitserland en oostenrijk in de bergen altijd ziet, zijn de donsdekens die over het vensterraam hangen om te verluchten. Dat is zo een mooi gezicht en bovendien wordt de kamer verlucht.

Bronnen:
Observatie

Persoonlijk zou ik dat niet doen. Je hebt kans dat ze vochtig worden en dat is slecht voor het dons. Voor onderhoudstips: zie link

Bronnen:
http://www.mmhabiter.nl/Dekbed/Onderhoud.htm

Je kunt het proberen en anders, op een lage temperatuur. in de droogtrommel met een geurdoekje, om de muffe geur te verwijderen.! Maar je noemt ook het woord reinigen, en dat kan m.i. alleen bij de stomerij.

Persoonlijk zie ik de meeste heil in het consequent lakens op 60 C wassen, een molton onderdeken die je ook regelmatig wast en vooral overdag het bed open laten liggen. Waterbed bezitters zullen het beddegoed dus veel vaker moeten wassen maar zijn dan wel in het voordeel denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100