Hoe maak ik mijn vloerkleed schoon?

Ik heb een wit Ikea tapijt, nu is deze wat vuil geworden. In de omschrijving staat dat het kleed professioneel gereinigd moet worden. Nu heb ik dat uitgezocht en dit kost zon 18 euro per m². Veel te duur daar kan ik bijna een nieuw kleed voor kopen, iemand suggesties hoe ik deze klus kan klaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

wacht tot het sneeuwt, leg het kleed ondersteboven in de sneeuw en het vuil wordt er uit getrokken. of ga naar de drogist en huur een "tapijtschoonmaakmachine"

Je kunt dit doen met Citin tapijtpoeder, dit is een droge methode, je strooit het poeder op het vloerkleed, laat het even inwerken en zuigt het poeder dan weer op. Dit is veiliger dan met vloeibare middelen, omdat de onderlaag van het vloerkleed dan ook nat kan worden en de kleurstof daarvan door kan trekken in je witte kleed.

Je koopt een fles James water. Dit spray je op je tapijt, laat het even intrekken en dan met een witte handdoek in grote halen droogwrijven. Het flesje kost ongeveer 19 euro, en het kost je een uurtje van je tijd. Bovendien tast James water de vezels niet aan. Op deze site staat nog meer nuttige informatie over James water: www.james.eu

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100